CCMA sitevisit XL

25 en 26 januari 2024 

In 2 dagen tijd 4 klantenservices bezoeken! Dat is het programma van de CCMA sitevisit XL. Tijdens deze twee dagen krijg je een goed beeld hoe deze bedrijven hun klantenservice hebben ingericht, welke innovaties ze toepassen en welke stappen ze hebben gezet om te komen tot waar ze nu staan.

4 bedrijven hosten een kijkje in hun klantenservice keuken op locatie. Welke dat zijn wordt binnenkort bekendgemaakt. Deelnemers aan de sitevisit bestaan uit een combinatie van (oud)MOTY-finalisten, CCMA-leden en vakgenoten uit de branche. 

Via onze terugblik op de studiereis in 2022 krijg je alvast een indruk van deze 2 mooie dagen

Kosten

De deelname aan de CCMA sitevisit kost ongeveer 300,-, net als voorgaande jaren. Hierin zit inbegrepen:
- op beide dagen een lunch
- een 3-gangendiner op de eerste dag
- een hotelovernachting
Met de deelnameprijs beogen we een kostendekkende sitevisit te organiseren. 

Programma

Aan het programma wordt nog gesleuteld. Globaal ziet het er als volgt uit:
25 januari
9:00 Aftrap CCMA sitevisit XL bij het 1e bedrijf
12:00 Lunch
14:00 Bezoek 2e bedrijf
17:00 Vertrek naar hotel
18:00 Netwerkborrel
19:00 Diner en voor wie het wil een gezellig avondje uit.

26 januari
9:00 Vertrek naar bedrijf 3
12:00 Lunch
14:00 Bezoek aan het 4e bedrijf
16:00 Afsluiting sitevisit met netwerkborrel

Netwerk

Tijdens de tweedaagse sitevisit leer je elkaar goed kennen. We gaan met 25 tot 30 professionals in klantcontact op pad. Gedurende de dagen heb je veel tijd om met elkaar te sparren over de uitdagingen waar je iedere dag tegenaan loopt. Doordat het een kleine, besloten groep is, wordt er in openheid veel gedeeld en gepresenteerd. 

Inschrijving CCMA sitevisit XL

Hieronder kun je je inschrijven voor de CCMA sitevisit XL. Geef je naam, e-mailadres en telefoonnummer door. In het berichtveld kun je je functie en je bedrijfsnaam doorgeven. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op om je inschrijving definitief te maken. 

Netherlands

* Ik wil graag regelmatig marketing updates, nieuwtjes en speciale aanbiedingen van je ontvangen per e-mail. Ik kan mijn toestemming op elk gewenst moment intrekken door op de afmeldlink onderaan elke marketingmail te klikken of door je een verzoek per mail te sturen.

Gezien het kleinschalige karakter hebben klantcontactmanagers voorrang voor deze 2-daagse sitevisit. Als je je inschrijft als leverancier binnen klantcontact is deelname niet uitgesloten; je krijgt in dat geval een plek op onze reservelijst. Als er plekken over zijn nemen we contact met je op zodat je alsnog kunt deelnemen.